Bravčové mäso

Putimské bravčové rezance (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance, cibuľu ošúpeme, kapiu scedíme z nálevu.
  2. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterskou omáčkou. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, šampiňóny na plátky, uhorky na kolieska a kapiu na rezance.
  3. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji do hneda.
  4. Pridáme cibuľu a šampiňóny a orestujeme do zlatista.
  5. Pridáme maslo, až sa rozpustí, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom a pridáme pretlak a horčicu. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného miešania asi 30 minút.
  6. Nakoniec pridáme kapiu a uhorky, premiešame, dochutíme cukrom a soľou.
  7. Podávame s chlebom, alebo obľúbenou prílohou, ja som to mal aj so zemiakmi. Chutné je to aj ako náplň v zemiakovej placke.