Bravčové mäso
Putimské bravčové rezance (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance, cibuľu ošúpeme, kapiu scedíme z nálevu.
- Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterskou omáčkou. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, šampiňóny na plátky, uhorky na kolieska a kapiu na rezance.
- Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji do hneda.
- Pridáme cibuľu a šampiňóny a orestujeme do zlatista.
- Pridáme maslo, až sa rozpustí, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom a pridáme pretlak a horčicu. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného miešania asi 30 minút.
- Nakoniec pridáme kapiu a uhorky, premiešame, dochutíme cukrom a soľou.
- Podávame s chlebom, alebo obľúbenou prílohou, ja som to mal aj so zemiakmi. Chutné je to aj ako náplň v zemiakovej placke.