Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočniceFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
70 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10 minút. Po uvarení grilujeme na koži a osolíme.

  2. 2

    Očistenú špargľu blanšírujeme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, soľou a cukrom asi 1 minútu. Potom ugrilujeme spolu s mesiačikmi pomaranča.

  3. 3

    Očistené bataty nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, až kým sa voda do 1/3 nevyparí. Po uvarení pridáme detskú krupicu a sparíme. Keď bude krupica sparená, pridáme posekanú pažítku, soľ a popučíme. Z masy tvarujeme džatky, ktoré opečieme na olivovom oleji.

  4. 4

    Na olivovom oleji urestujeme šalotku dozlatista a pridáme bezlepkovú múku s maslom. Povaríme asi 15 minút a rozmixujeme spolu s potočnicou a so smotanou.

  5. 5

    Žihľavové listy rozložíme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist