Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018 16:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyréFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

4 ks (kukuričné)
100 g
1 PL (hobliny)
2 PL
Pyré:
800 g
100 g
300 ml
100 g
Čatní:
200 g
50 g
2 ks
1 PL
1 KL
Omáčka:
200 ml
50 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do ktorého zamiešame mandle, a dáme piecť do rúry.

  2. 2

    Pyré: Očistené zemiaky nakrájame, osolíme a dáme variť do mlieka. Pred uvarením pridáme hrášok. Keď je zmes mäkká, rozmixujeme ju na jemnú kašu a zjemníme maslom.

  3. 3

    Čatní: Jahody očistíme, nakrájame, pridáme do nich nastrúhaný zázvor, stopkový zeler, šalotku a dochutíme jablčným octom, trstinovým cukrom a čili papričkou.

  4. 4

    Omáčka: V panvici zohrejeme smotanu, pridáme maslo, necháme zredukovať na omáčku.

  5. 5

    Pri servírovaní dáme na tanier zemiakovo–hráškové pyré, pridáme jahodové čatní a prelejeme pripravenou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist