Kuracie prsia
Kuracie prsia

Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 20. augusta 2019
Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

800 g
100 g
200 g (huby)
100 g
200 ml
100 g
1 ks menší
100 ml
100 g
 uvarená




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme prepusteným maslom a vložíme do potravinárskeho vrecka, ktoré je odolné proti teplotám, odsajeme vzduch a necháme 40 minút variť vo vodnom kúpeli pri teplote 65 °C.

  2. 2

    Hotové mäso orestujeme na rozohriatej panvici. Do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu, orestujeme a pridáme kuriatka, podlejeme vínom, zredukujeme a zahustíme maslom.

  3. 3

    Olivový olej zahrejeme na 60 °C a doň pridáme kôpor, ktorý necháme v mixéri 15 minút mixovať. Vznikne kôprový olej, do ktorého naložíme vykrojené guľôčky kalerábu, ktoré budeme potrebovať na dekoráciu. Na panvici s prepusteným maslom orestujeme zvyšný nastrúhaný kaleráb, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a zjemníme maslom. Podávame s omáčkou a kalerábovými guľôčkami.

Diskusia k receptu

radox1
......Do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu, orestujeme a pridáme kuriatka, podlejeme vínom, zredukujeme a zahustíme maslom............

chyba tam: odstavime od varu a metlickou zaslahame studene male kocky masla do omacky a ihned podavame.tak sa zahustuje maslom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia