Provensálske zapekané prsia so zeleninou
Autor receptu: pitrb
Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo
prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na obed aj večeru a nie je s ním žiadna
robota. Prajem dobrú chuť.
1 porcia |
40 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Prsia očistíme (ja som použil z celého kuraťa aj s kosťou) a nasolíme. Uložíme do stredu zapekacej misy. Misu vyložíme papierom na pečenie. Rúru si zatiaľ predhrejeme na 250 stupňov.
- Fazuľové struky a šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Paradajky nechávame celé!
- Mäso obložíme zeleninou, (raz umytou) fazuľou a bylinkami. Na záver osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom (cca. 2 PL, môžeme aj trochu podliať vodou). Pečieme približne 20 min zakryté a 10 min odkryté. (najlepšie na grile ak máte). Servírujeme v zapekacej mise. Prajem dobrú chuť.