Provensálske zapekané prsia so zeleninou

Autor receptu: pitrb

Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na obed aj večeru a nie je s ním žiadna robota. Prajem dobrú chuť.

1
porcia
40 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Prsia očistíme (ja som použil z celého kuraťa aj s kosťou) a nasolíme. Uložíme do stredu zapekacej misy. Misu vyložíme papierom na pečenie. Rúru si zatiaľ predhrejeme na 250 stupňov.
  2. Fazuľové struky a šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Paradajky nechávame celé!
  3. Mäso obložíme zeleninou, (raz umytou) fazuľou a bylinkami. Na záver osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom (cca. 2 PL, môžeme aj trochu podliať vodou). Pečieme približne 20 min zakryté a 10 min odkryté. (najlepšie na grile ak máte). Servírujeme v zapekacej mise. Prajem dobrú chuť.