« Naspäť na tento recept

Provensálske zapekané prsia so zeleninou verzia na vytlačenie

Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na obed aj večeru a nie je s ním žiadna robota. Prajem dobrú chuť.

Autor receptu: pitrb

Postup receptu

Prsia očistíme (ja som použil z celého kuraťa aj s kosťou) a nasolíme. Uložíme do stredu zapekacej misy. Misu vyložíme papierom na pečenie. Rúru si zatiaľ predhrejeme na 250 stupňov.

Fazuľové struky a šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Paradajky nechávame celé!
Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 2

Mäso obložíme zeleninou, (raz umytou) fazuľou a bylinkami. Na záver osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom (cca. 2 PL, môžeme aj trochu podliať vodou). Pečieme približne 20 min zakryté a 10 min odkryté. (najlepšie na grile ak máte). Servírujeme v zapekacej mise. Prajem dobrú chuť.
Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 3

Suroviny




1
porcia
40
minút
príprava
30
minút
na 250 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist