Čokoládový zákusok

Prezident rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept na tento zákusok som našla na nete, robila som časť podľa receptu, ale som urobila viacero úprav. Takže výsledok variácia na rezy Prezident.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom a rumom som vymiešala do peny.
  2. Múku, kakao, prášok do pečiva som zmiešala, preosiala, pridala som orechy a zmes som po častiach zamiešala do vaječnej peny.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 10 minút. Upečený som nechala chladiť na mriežke. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus. Pridajte si do cesta viac tekutiny, mne sa takto nepáči, ja som dala 6 PL rumu, ale môžte pridať aj 10 PL teplej vody namiesto rumu.
  4. Pripravila som čokoládový krém. Do mlieka som nalámala 200 g horkej čokolády, nechala som ju za stáleho miešania roztopiť a potom som ju chvíľku povarila. Uvarenú čokoládu som nechala dobre vychladiť.
  5. Maslo som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala stuhnutú mliekovú čokoládu.
  6. Čokoládový krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Pripravila som kokosový krém: V mlieku na sporáku som rozpustila cukor, keď zmes začala vrieť, pridala som kokos a miešala. Zdalo sa mi to veľmi rozsýpavé, tak som pridala vo vode rozmiešaný jahodový puding. Zmenila sa i farba kokosu na ružový. Ešte za horúca som pridala maslo, rozmiešala a dala stuhnúť do chladničky. Odporúčam nepoužiť maslo, ale si rozpustite radšej želatínu, a zmiešajte s kokosom. Mne sa aj napriek všetkému kokos sypal.
  8. Kakaový korpus som položila na podnos a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom. Na lekvár som natrela polovicu čokoládového krému.
  9. Na čokoládový krém som navrstvila kokosovú masu.
  10. Na kokosový krém som uložila v pomarančovej šťave máčané okrúhle piškóty.
  11. Na piškóty som natrela druhú polovicu čokoládového krému a položila som druhý kakaový korpus. Všetko som na noc dala do chladničky a zaťažila 3 kg múky.
  12. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, uhladila a opäť dala stuhnúť do chladničky.
  13. Krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Vrch som posypala strúhanými pistáciami. Prajem vám dobrú chuť.