Presované kolienko v jablkovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Koleno dáme variť do vody spolu s koreninami a so zeleninou. Varíme bez soli, pretože z kolena sa soľ uvoľní. Koleno varíme pomalým varom a snažíme sa ho jemne rozvariť.
  2. Mäso oberieme a vývar scedíme tak, aby nám vyhovovala jeho slanosť. Namočíme plátkovú želatínu do studenej vody a necháme napučať. Chren očistíme a nastrúhame. Želatínu rozpustíme v údenom vývare a nalejeme na obraté mäso.
  3. Vrstvíme ho do pripravenej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Medzi jednotlivé vrstvy mäsa dáme nasekanú petržlenovú vňať a čerstvý nastrúhaný chren. Po naplnení utlačíme a dáme do chladničky.
  4. Jablká ošúpeme nakrájame na polmesiace a jemne osolíme, okoreníme korením a karí korením a premiešame s medom a dáme do rúry piecť pod alobalom na pol hodiny pri 150 stupňoch. Neskôr do jabĺk pridáme olivový olej a vymixujeme. Dáme zachladiť. K jedlu sa hodí chrenové želé zo smotany, chrenu a želatíny.