Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré

margaretkaaaaa - bez fotkymargaretkaaaaa, 5. decembra 2015

Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
Omáčka:
250 ml
 štipka
 troška na zahustenie
Zemiakové pyré:




Postup

  1. 1

    Spravíme si paradajkovú omáčku tak, že spojíme pretlak, trochou cukru a dochutíme bazalkou, čiernym mletým korením a soľou. Prilejeme 1/2 l vody a varíme.

  2. 2

    Príprava mäsových guliek: ochutíme si mäso korením, soľou a vajíčkom. Všetko dobre vymiešame a robíme malé guľky, ktoré obaľujeme v hl. múke. Hotové obalené guľky vkladáme do paradajkovej omáčky necháme variť. Na koniec pridáme trochu masla.

  3. 3

    Ako prílohu si spravíme zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
xyz
xyz
A prečo "pošírované" ?
1x xyz
evanaaa
No, celkovo by to bolo dobré, trochu podobné, ako keď robím plnenú papriku, tak prirobím do omáčky aj pár guliek, len v nich je ryža. Ale omáčka sa mi nejak nezdá, nie je vodová? Aspoň zásmažku by som spravila ako základ a potom pridávala ostatné ( do zásm. dávam aj štipku škorice, paradajka si to pýta).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia