Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré

Autor receptu: margaretkaaaaa

Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Spravíme si paradajkovú omáčku tak, že spojíme pretlak, trochou cukru a dochutíme bazalkou, čiernym mletým korením a soľou. Prilejeme 1/2 l vody a varíme.
  2. Príprava mäsových guliek: ochutíme si mäso korením, soľou a vajíčkom. Všetko dobre vymiešame a robíme malé guľky, ktoré obaľujeme v hl. múke. Hotové obalené guľky vkladáme do paradajkovej omáčky necháme variť. Na koniec pridáme trochu masla.
  3. Ako prílohu si spravíme zemiakové pyré.