Foto: giulianka
Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä Zobraziť celý popisRecept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä cez týždeň na večere.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Cesto: Múka, maslo, 1 vajce a korenie a soľ - vypracujeme cesto, odložíme na 1 hod. do chladničky.
- 2
Plnka: Nasekaný pór a cibuľu opražíme do mäkka na kúsku masla.
- 3
Zálievka: Mlieko, smotana, 2 vajcia rozšľaháme. Ochutíme soľou, mletým orieškom, vňaťou. Pridáme nastrúhaný ementál.
- 4
Cesto rozprestrieme na okrúhlu formu, popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a môžeme zaťažiť aj fazuľou/suchým hrachom. Pečieme 8-10min. (Zo skúsenosti by som piekla aj dlhsie, asi aj 20min.)
- 5
Zložíme fazuľu a alobal. Navrstvíme rovnomerne opražený pór a zalejem zálievkou. Pečieme ešte 20min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyberiem z rury a zalejem pripravenymi vajcami a smotanou.Dopeciem.. a hotovo !