Pórový slaný koláč quiche

giulianka - fotkagiulianka, 8. apríla 2014
Pórový slaný koláč quiche
Foto: giulianka

Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä Zobraziť celý popisRecept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä cez týždeň na večere.

4-6
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
200 g
3 ks
1 PL
1 ČL
2 ks
1 ks
125 ml
125 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Múka, maslo, 1 vajce a korenie a soľ - vypracujeme cesto, odložíme na 1 hod. do chladničky.

  2. 2

    Plnka: Nasekaný pór a cibuľu opražíme do mäkka na kúsku masla.

  3. 3

    Zálievka: Mlieko, smotana, 2 vajcia rozšľaháme. Ochutíme soľou, mletým orieškom, vňaťou. Pridáme nastrúhaný ementál.

  4. 4

    Cesto rozprestrieme na okrúhlu formu, popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a môžeme zaťažiť aj fazuľou/suchým hrachom. Pečieme 8-10min. (Zo skúsenosti by som piekla aj dlhsie, asi aj 20min.)

  5. 5

    Zložíme fazuľu a alobal. Navrstvíme rovnomerne opražený pór a zalejem zálievkou. Pečieme ešte 20min.

Diskusia k receptu

safran
Ak si raz zamilujete quiche, budete ho robiť zas a znova, zo špargle, z brokolice, čo doma budete mať. Niekedy sa vyplatí čítať aj návody na obaloch :-) nejako treba začať. Zdá sa mi tam majoránka zbytočná, ale ak Vám chutí - to je podstatné.
bozulka
Takéto slané koláče mám veľmi rada,súhlasím so @safran , výborná je aj iná zelenina a ten majorán aj mne nesedí,ale keď chutí tak je to vporiadku.
chorvatka
ja mam na to "predpekane" cesto fintu ! na surové popichané cesto dam len zeleninu a peciem asi 15 - 20 minut.
Vyberiem z rury a zalejem pripravenymi vajcami a smotanou.Dopeciem.. a hotovo !