Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 9. februára 2014

Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
30 g (biela časť)
1 ks
2 PL
2 PL
5 dkg na zapečenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia a bravčové karé nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
@kukulienka71 , to vyzerá super, milujeme pór a v tejto kombinácii to musela byť fajná papanica... no veru ukladám a opáčim :) 5*
sedmoskaredka
to je čosi podľa mojej chuti, aj pracovný postup je ako robený pre mňa, určite sa bude robiť u nás častejšie. Ide do KK a dávam hviezdičky.
sisuk
mňam, tak toto môžem... nebude dlho čakať na vyskúšanie
eviana
@kukulienka71 , si píš, že vyskúšam a budem Ťa o tom aj patrične informovať, prípade zdokumentujem výsledný produkt :)
yogicek
@kukulienka
Takéto recepty mám rád, jednoduché, rýchle a kombinácia mäska a smotany je moja obľúbená. Vidím, že karé nenaklepávaš. Urobia sa tie dva druhy mäska naraz, predsa len karé je tuhšie. U mňa máš za 5.
toshiba
Mnaaaaaam, taketo mozem. A uz sme aj hladne....paradny recept. :-)
kukulienka71
@yogicek ,teší ma tvoje ocenenie jednoduchosti a rýchlosti.Nenaklepala som mäská,nie je treba,len som dala rezne,je mi to tak chutnejšie ako hrubšie kusy.Prsia sa urobia naraz s karé,chute sa prepoja,nebude to mať len kuraciu,ale aj fajnovú bravčovú chuť,môžeš sa tešiť:-)Karé používam aj na minútky,je to jemné mäsko,stačí mu krátka tep.úprava,ešte aj menej by stačilo,ako som dala.Ďakujem ti za * budem rada,ak opáčiš:-)
zuzuleta
Dnes som si robila tvoj recept a ja naozaj velmi dobry pochutila som si
margaretka28
A ako je možné, že toto som si nevšimla ? Sa mi to páči a veľmi, jednoduchá príprava , por aj smotanu mám rada, určite niekedy vyskúšam :-)
mariamka
ani ja som si nevsimla ,, mea culpa, tusim aj vsetko mam naporúdzi, mojim hladosom akurát vhod, maso s masom mozu :)
rulik
@kukulienka71 Ty si mi hádam čítala myšlienky, práve dnes som hľadal aj na vareche recept na srbské rebierko, ale chcel som ho urobiť v rúre a toto mi v mnohom pomôže, dík
caterina
@kukulienka71 pochutili sme si! Masko naozaj lahodne, stavnate (mala som ale iba kuracie prsia). Do smotanovo-porkovej omacky som pridala trochu struhaneho parmezanu. Urobim znovu ;)
marava
vyskúšané, veľmi chutné, odporúčam :)
jack
Milá Kukulienka.Dnes obed podľa teba.Môžem len potvrdiť,že sa ho oplatí urobiť.Mäkkučké,šťavnaté a ten pórik tam urobí super chuť.Prílohu som k mäsku urobila od@Luclup Zemiaky s tymiánom a mätou.No proste jedna báseň.Odporúčam oba recepty:-)


kukulienka71
@Jack (2.7.2017 13:12)

Ďakujem za milú odozvu aj s fotkou, príloha je aj pre mňa lákavá. Som rada, že ste si pochutili:-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha