Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry fotorecept
Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
30 g (biela časť) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
5 dkg na zapečenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia a bravčové karé nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici
-
2
Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse
-
3
Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.
-
4
Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.
-
5
Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu