Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 9. februára 2014

Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
30 g (biela časť)
1 ks
2 PL
2 PL
5 dkg na zapečenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia a bravčové karé nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.

    Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kukulienka71 , to vyzerá super, milujeme pór a v tejto kombinácii to musela byť fajná papanica... no veru ukladám a opáčim :) 5*