Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept)
	        Autor receptu: kukulienka71
	         
	        
	        Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Kuracie prsia a bravčové karé  nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici
 - Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse
 - Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.
 - Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.
 - Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.