Pórkovo-smotanové šťavnaté mäso z rúry (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Šťavnatá pochúťka s lahodnou omáčkou nenáročná na prípravu.
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia a bravčové karé nakrájame na tenšie rezne a prudko opečieme na oleji na panvici
- Vyberieme a uložíme do pekáča s kúskami masla.Kúsok póru pokrájame na tenké rezance a opekáme na výpeku po mäse
- Poprášime múkou a spolu opražíme,zalejeme smotanou a rozhabarkujeme prípadné hrudky,dôkladne osolíme a necháme prejsť varom.
- Omáčkou zalejeme mäso na pekáči a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C,zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a zapekáme asi 25-30 minút. Na inú mriežku som vložila zarovno s mäsom aj pekáč so surovými nakrájanými a osolenými zemiakmi,pokvapkané olejom.Upečú sa zarovno s mäsom.
- Vrchnák pekáča alebo alobal dáme dolu pred ukončením pečenia a necháme pár minút,aby mäso chytilo peknú farbu.Mäso s omáčkou dostane v rúre fantastickú chuť,vrele odporúčam.Mali sme k nemu aj dusenú ryžu aj pečené zemiaky.