Pomarančový cheesecake fotorecept

mirkatarby - fotkamirkatarby, 10. januára 2017

Čistá improvizácia. V chladničke tvaroh, biele jogurty... A vznikol čízkejk bez čízu.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
1 pohár
80 g
Plnka:
250 g
360 g
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
2 ml
Poleva:
2 ks
1 ks
1 PL
3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme (ak nemáte celiakiu, tak môžu byť rôzne), pridáme pomleté orechy (2 dl pohár, nevážila som), roztopené maslo a cukor, ak má niekto radšej sladšie. Sušienky sú dosť sladké, takže podľa chuti. Najlepšie ochutnať. Masu natlačíme do tortovej formy vymazanej maslom (priemer 26 cm).

    Pomarančový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh, jogurt, vajíčka, cukor, škrob a esenciu vymiešame mixérom na hladkú hmotu.

    Pomarančový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme na korpus, zarovnáme a dáme na hodinu piecť do rúry vyhriatej na 160 °C. Potom rúru vypneme a necháme koláč ešte v rúre aspoň pol hodiny.

    Pomarančový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na polevu požijeme čerstvú pomarančovú a citrónovú šťavu. Z uvedeného množstva ovocia vyšlo 3 dcl šťavy. V nej rozmiešame cukor a škrob a uvaríme kašu. Občas pomiešame a keď vychladne vylejeme na koláč. Dáme do chladničky na pár hodín.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: