Pomarančový cheesecake

Pomarančovo-škoricový cheesecake

Autor receptu: macka78

30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto... Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) a vyložíme papierom na pečenie, ale iba spodok formy, boky formy nech sú bez papiera. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou.
  2. Krém pripravíme tak, že všetky hore uvedené ingrediencie na plnku dáme do misky a zmiešame dohromady (ja som miešala zľahka metličkou). Krém by mal byť riedkejší.
  3. Krém vylejeme na korpus, trošku pobúchame, aby zmizli vzduchové bublinky a dáme do vyhriatej rúry, do ktorej som na spodok dala plech s vodou... (Dávam preto, aby cheesecake nepraskol) Rúru som si nastavila na 150 stupňov. Pečieme cca 40 minút, odporúčam sledovať okraje, tie by mali byť jemne zlatisté a pevné. Nakoľko každá rúra pečie inak. Potom rúru vypneme a necháme pootvorené dvierka (ja dávam utierku medzi dvierka) a necháme cheesecake ešte pol hodinu v rúre. Vytiahneme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzi tým si pripravíme pomarančové želé.
  4. Pomarančové želé: Odšťavíme pomaranče a pripravíme si želé podľa návodu. Nakoniec podľa chuti osladíme medom. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme zachladiť, najlepšie cez noc. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.... Dobrú chuť