Bôbová polievka

Polievka z bôbu

Autor receptu: podravka

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na malé kocky.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  3. Zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.
  4. Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.
  5. Rada: Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.