Bôbová polievka
Polievka z bôbu
Autor receptu: podravka
Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom
tomu dodajú sviežu chuť.
Postup
- Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na malé kocky.
- Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
- Zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.
- Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.
- Rada: Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.