Má tisíc verzií, ani neviem, či mám pridať aj túto?...V hlavnej úlohe cuketa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
200 g uvarený |
|
3 ks |
|
1-2 ks |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na kocky, cesnak posekáme na drobno. Zahrejeme olej a opečieme cibuľu s cesnakom. Pridáme potlčenú rascu a krátko poopekáme. Pridáme uvarený cícer a zemiaky pokrájané na kocky. (Cícer zvyknem uvariť vo väčšom množstve a odložiť pobalíčkovaný do mrazničky. Vylepšujem ním zeleninové polievky. Zmrazenie mu vôbec neuškodí a chutí mi lepšie ako ten z konzervy.) Zalejeme vodou, rozmiešame v nej hrašku a varíme 10 minút. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky a dovaríme do mäkka. Dochutíme podľa seba. Soľ aj podľa množstva pridaného umeoctu, tiež je slaný. Cukor len štipku. Po dovarení možno zjemniť kúskom masla.
- 2
O hraške tu už bolo, tak len stručne, ak niekomu treba. Je to prášok zo suchého hrachu a obilnín, ktorý sa používa najmä na zahusťovanie. Mne sa do tejto kombinácie surovín hraška chuťovo hodí. Môžete polievku zahustiť tak, ako to robíte inokedy. Alebo nezahustiť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu