Polievka s cuketou a cícerom

Autor receptu: irenaw

Má tisíc verzií, ani neviem, či mám pridať aj túto?...V hlavnej úlohe cuketa.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na kocky, cesnak posekáme na drobno. Zahrejeme olej a opečieme cibuľu s cesnakom. Pridáme potlčenú rascu a krátko poopekáme. Pridáme uvarený cícer a zemiaky pokrájané na kocky. (Cícer zvyknem uvariť vo väčšom množstve a odložiť pobalíčkovaný do mrazničky. Vylepšujem ním zeleninové polievky. Zmrazenie mu vôbec neuškodí a chutí mi lepšie ako ten z konzervy.) Zalejeme vodou, rozmiešame v nej hrašku a varíme 10 minút. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky a dovaríme do mäkka. Dochutíme podľa seba. Soľ aj podľa množstva pridaného umeoctu, tiež je slaný. Cukor len štipku. Po dovarení možno zjemniť kúskom masla.
  2. O hraške tu už bolo, tak len stručne, ak niekomu treba. Je to prášok zo suchého hrachu a obilnín, ktorý sa používa najmä na zahusťovanie. Mne sa do tejto kombinácie surovín hraška chuťovo hodí. Môžete polievku zahustiť tak, ako to robíte inokedy. Alebo nezahustiť.