Pohánkové karbonátky

Autor receptu: zuzananoskova

Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v krabici 375g. Niečo som si upravila, respektíve ubrala vajcia, ale vôbec mi tam nechýbali. Ak si ich Vy však pridáte, nič tým nepokazíte, karbonátky budú "pevnejšie".

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pohánku som uvarila ešte večer. Povarila som ju minútu vo vriacej vode, odstavila zo sporáka, prikryla pokrievkou a po 15-ich minútach precedila. !!!Vývar, nevylievajte (pre obsah rutínu v pohánke, ktorý priaznivo pôsobí na cievy), respektíve, použite ho napr. na polievku či len tak vypite.!!! Ja som si to uvedomila až neskôr a bolo mi to ľúto...
  2. Na rozohriatej panvici s olejom som podusila cibuľu, pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, podusila a potom pridala pretlačený cesnak, soľ, majorán podrvený cez dlane (tým som nešetrila!) a pohánku, premiešala som a odstavila. Primiešala som aj ľanové semienka (ktoré som predtým namočila od vody asi na hodinu, kým som si išla zabehať). Zatiaľ som pripravila prílohy.
  3. Hrášok s paradajkami popučíme vidličkou, pridáme natrhanú bazalku, premiešame a podávame.
  4. Na panvici na kokosovom oleji chvíľku opražíme najprv stonky z kalerábových listov, pridáme kalerábové listy, premiešame, vsypeme mrkvu (na hrubšie postrúhanú), v tej chvíli už mám vypnutý sporák, premiešame a podávame. Môžete posypať lupienkovou soľou.
  5. Prílohy nachystané a teraz opäť karbonátky. K zmesi som pridala 3 KL cícerovej múky, premiešala, tvarovala karbonátky, ktoré som opatrne opiekla na slnečnicovom oleji z jednej aj druhej strany a na servítku nechala odsať tuk.
  6. Pohánkové karbonátky, chrumkavé, mi chvíľu pripomínali chuť ryžových "huriek" (kokoooooooos, ani neviem ako sa to už volá :-D ).
  7. Dobrú chuť :-)
  8. Dnes som si v práci pohánkovú zmes pripravila ako pohánkovú panvičku a k nej veľa ľadového šalátu :-)