Pohánkové karbonátky
Autor receptu: zuzananoskova
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v krabici 375g. Niečo som si upravila, respektíve ubrala vajcia, ale vôbec mi tam nechýbali. Ak si ich Vy však pridáte, nič tým nepokazíte, karbonátky budú "pevnejšie".
2-3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánku som uvarila ešte večer. Povarila som ju minútu vo vriacej vode, odstavila zo sporáka, prikryla pokrievkou a po 15-ich minútach precedila. !!!Vývar, nevylievajte (pre obsah rutínu v pohánke, ktorý priaznivo pôsobí na cievy), respektíve, použite ho napr. na polievku či len tak vypite.!!! Ja som si to uvedomila až neskôr a bolo mi to ľúto...
- Na rozohriatej panvici s olejom som podusila cibuľu, pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, podusila a potom pridala pretlačený cesnak, soľ, majorán podrvený cez dlane (tým som nešetrila!) a pohánku, premiešala som a odstavila. Primiešala som aj ľanové semienka (ktoré som predtým namočila od vody asi na hodinu, kým som si išla zabehať). Zatiaľ som pripravila prílohy.
- Hrášok s paradajkami popučíme vidličkou, pridáme natrhanú bazalku, premiešame a podávame.
- Na panvici na kokosovom oleji chvíľku opražíme najprv stonky z kalerábových listov, pridáme kalerábové listy, premiešame, vsypeme mrkvu (na hrubšie postrúhanú), v tej chvíli už mám vypnutý sporák, premiešame a podávame. Môžete posypať lupienkovou soľou.
- Prílohy nachystané a teraz opäť karbonátky. K zmesi som pridala 3 KL cícerovej múky, premiešala, tvarovala karbonátky, ktoré som opatrne opiekla na slnečnicovom oleji z jednej aj druhej strany a na servítku nechala odsať tuk.
- Pohánkové karbonátky, chrumkavé, mi chvíľu pripomínali chuť ryžových "huriek" (kokoooooooos, ani neviem ako sa to už volá :-D ).
- Dobrú chuť :-)
- Dnes som si v práci pohánkovú zmes pripravila ako pohánkovú panvičku a k nej veľa ľadového šalátu :-)