Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob fotorecept

elenas - fotkaelenas, 17. mája 2018
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept)
Foto: elenas

Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha Zobraziť celý popisVýborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo. Ja mám radšej ako samostatné jedlo, ľahký obed alebo večeru.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1 - 2 ks
1 ks
1 - 2 strúčiky
2 PL
podľa chuti (alebo bazalka)




Postup

  1. 1

    Varila som z dvojitej dávky. Takže na obrázkoch toho vyzerá veľa. Baklažán umyjeme, nakrájame na stredné kocky, osolíme a necháme 10 - 15 min. stáť. Pohánku prepláchneme vodou, dáme do hrnca, zalejeme 1 ¼ hrnčeka vodou (hrnček klasický 250 ml), osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme cca 7 - 10 minút, pokiaľ sa voda neodparí, resp. vsiakne do pohánky. Pohánka by nemala byť uvarená úplne.

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Baklažány prepláchneme od soli pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Na zmesi oleja a 1 PL masla chvíľu smažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a ešte trochu spolu smažíme. Pridáme baklažány a smažíme na stredne veľkom ohni niekoľko minút.

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú papriku. Chvíľu spolu smažíme. Ďalej pridáme na kocky nakrájané paradajky (ak chcete môžete ich najprv zbaviť šupiek tak, že ponoríte na niekoľko minút do horúcej vody). Osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu smažíme ešte niekoľko minút.

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K zelenine pridáme uvarenú pohánku, 1 PL masla, premiešame, prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme ešte 5 - 7 minút.

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame posypané petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

fialka49
Chutil nám šošovicový šalát od Kecemis, tento je podobný, tak verím, že nám bude chutiť aj tento. (A na zdravú pohánku osobne nedám dopustiť.) Elenas, ďakujem za recept.
kecemis
Vyzera to velmi dobre. Viem si to predstavit aj s pouzitim quinoa namiesto pohanky. Pohanku ale mami radi takze bude tak aj tak.
haji
Hmm, toto bude příjemný letní receptík.
1x dosa
bubaya
Ja si to dám bez papriky, tú mám rada len čerstvú. Na druhý deň bude ešte lepšia, pohánka mi vždy chutí vic prihrievaná a trochu pripražená na panvici. Pekný recept.
radost
Pohánka..??
hmmm
prosím-dajte radu-ako ju omilostiť a prijať na tanieri..??
nechutí nám..bledá trošku..tmavá vôbec..
a pritom moja mama-90r.-by ju mohla denne..
tak som zmiešala ryža+pohánka-zjedli sme-vydržali sme trápenie-no muž vraví-už dlho zasa nie..:-)
pacik
Pohanku máme radi, zatiaľ ukladám do KK, pretože to vyzerá byť dobrota :-)
elenas
@Radost (18.5.2018 09:37)

Vyskúšajte ju pripraviť podľa tohto receptu, baklažány, paprika a paradajky jej pridajú veľmi dobrú chuť. Zmiešanú s ryžou, to ani ja si neviem predstaviť, či by som to zjedla:) Samotná pohánka ma svoju špecifickú chuť, keď varíte, je dobré 5 minút pred dokončením pridať maslo, pohánka bude chutnejšia.