Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob fotorecept
Foto: elenas
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha Zobraziť celý popisVýborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo. Ja mám radšej ako samostatné jedlo, ľahký obed alebo večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Varila som z dvojitej dávky. Takže na obrázkoch toho vyzerá veľa. Baklažán umyjeme, nakrájame na stredné kocky, osolíme a necháme 10 - 15 min. stáť. Pohánku prepláchneme vodou, dáme do hrnca, zalejeme 1 ¼ hrnčeka vodou (hrnček klasický 250 ml), osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme cca 7 - 10 minút, pokiaľ sa voda neodparí, resp. vsiakne do pohánky. Pohánka by nemala byť uvarená úplne.
-
2
Baklažány prepláchneme od soli pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať. Na zmesi oleja a 1 PL masla chvíľu smažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a ešte trochu spolu smažíme. Pridáme baklažány a smažíme na stredne veľkom ohni niekoľko minút.
-
3
Pridáme nakrájanú papriku. Chvíľu spolu smažíme. Ďalej pridáme na kocky nakrájané paradajky (ak chcete môžete ich najprv zbaviť šupiek tak, že ponoríte na niekoľko minút do horúcej vody). Osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu smažíme ešte niekoľko minút.
-
4
K zelenine pridáme uvarenú pohánku, 1 PL masla, premiešame, prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme ešte 5 - 7 minút.
-
5
Podávame posypané petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!
Presne ako píšeš, prihrievané je to ešte lepšie.
hmmm
prosím-dajte radu-ako ju omilostiť a prijať na tanieri..??
nechutí nám..bledá trošku..tmavá vôbec..
a pritom moja mama-90r.-by ju mohla denne..
tak som zmiešala ryža+pohánka-zjedli sme-vydržali sme trápenie-no muž vraví-už dlho zasa nie..:-)
Vyskúšajte ju pripraviť podľa tohto receptu, baklažány, paprika a paradajky jej pridajú veľmi dobrú chuť. Zmiešanú s ryžou, to ani ja si neviem predstaviť, či by som to zjedla:) Samotná pohánka ma svoju špecifickú chuť, keď varíte, je dobré 5 minút pred dokončením pridať maslo, pohánka bude chutnejšia.
Ďakujem.