Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 22. októbra 2019
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou (fotorecept)
Foto: siuuu

Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov. Je to recept nie práve typický pre slovenskú kuchyňu, aj keď Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov. Je to recept nie práve typický pre slovenskú kuchyňu, aj keď podľa mňa talianske ravioli a slovenské perky sú v podstate to isté, iba trocha inak pripravované. Už dlho som chcela vyskúšať recept so sépiovým farbivom, ktoré som zohnala v predajni s talianskymi potravinami. Nám tá jemná morská chuť v pozadí chutí, akurátne svokra keď videla čierne cestoviny, tak povedala že nie je hladná :-D.

2-3
porcie
40 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ks
štipka
1 ČL
4 g
Náplň:
Paradajková salsa:
400 g čerstvé (alebo 10 ks cherry paradajky a cca 100-150 ml pasírovaných paradajok)
1 ks
1-2 ks strúčiky
1-2 ČL
1 PL
1 PL
podľa chuti (čerstvé prípadne sušené)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto (múka, vajce, žĺtok, olivový olej, soľ, sépiové farbivo) vypracujeme pružné cesto, ktoré odložíme prikryté do chladničky na cca 30 - 45 minút. Počas chladenia si pripravíme suroviny na náplň.

  2. 2

    Po uplynutí času chladenia cesto rozvaľkáme na úplne tenučko (0,5 - 1 mm) - ide to dosť ťažko, ale cesto je pružné a výborne sa s ním pracuje. Použila som silikónovú podložku a ani nebolo treba veľa podsýpať múkou, iba raz jemnučko posypať. Z pripraveného rozvaľkaného cesta pripravíme ravioly - vykrajovačkou vykrojíme kolieska (veľkosť nechám na vás). Ja som robila dva druhy - guľaté a v tvare polkruhu.

  3. 3

    Do stredu kruhu dáme malú kôpku plnky (zmiešala som všetky suroviny - šunku a paradajky pokrájané na malé kúsky, špenát a mozzarella natrhané na menšie kúsky).

    Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okraje potrieme vodou, prikryjeme druhým kolieskom, prstami kraje dobre pritlačíme a nakoniec som ešte stlačíme hrotmi vidličky. V prípade polkruhových raviol bol postup rovnaký, ibaže som dala trošičku menej plnky a preložila koliesko na polovicu. Jednotlivé ravioly vložíme do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú navrch sú hotové. Podávame s paradajkovou salsou prípadne s prílohou podľa chuti. Ja som časť podávala iba so salsou a časť s na masle orestovanými krevetkami.

    Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paradajkovú salsu pripravíme tak, že na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme posekaný cesnak, zredukované rozvarené a prepasírované čerstvé paradajky (pár kusov iba pokrájam na kúsky, zrnká odstránim) alebo pasírované paradajky, pokrájané čerstvé cherry paradajky, soľ, korenie, kečup (môžete vynechať, ale zvýrazní chuť), bylinky, necháme prevariť a v prípade potreby dochutíme cukrom. Táto salsa je výborná aj ku grilovanej zelenine (baklažán, cuketa), alebo ku grilovanému syru.

    Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Oh, vzala si mi dech, zajímavý receptík, exkluzivní fotečky!!
1x siuuu
siuuu
@haji (24.10.2019 09:07)

Ďakujem krásne, keď som ich robia, tiež mi ten farebný kontrast čierneho cesta a plnky a potom výsledné jedlo s červenou salsou učaroval - milujem farebné jedlo.