Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
mesačník Varecha, 16. novembra 2023
Foto: Lýdia Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním. O jeden Zobraziť celý popisMódna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním. O jeden taký recept sa s nami podelila.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 ml |
|
1-2 plechovka (lúpané, krájané) |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
100 g |
|
1 bal. |
|
1 hrsť (strúhaný) |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
z 1/2 limetky |
|
1 hrsť |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky (hrubé asi na 1 cm), posolíme a necháme 15 minút postáť. Potom ich utrieme papierovou utierkou.
- 2
Zatiaľ pripravíme plnku. Na kocky pokrájame fetu a mozzarellu, pridáme olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, limetkovú šťavu a všetko dobre premiešame.
- 3
Na olivovom oleji ugrilujeme baklažánové plátky z obidvoch strán a necháme trochu vychladnúť.
- 4
Každý plátok potrieme plnkou a zrolujeme. Nahusto poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme predtým jemne potreli maslom.
- 5
Zalejeme drvenými paradajkami a navrch nastrúhame alebo pokrájame mozzarellu.
- 6
Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvo namletým korením a trochou soli.
- 7
Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme 10 minút odstáť a podávame.
Tiež roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu