Placka k Placke - Obzerance (fotorecept)

Autor receptu: jody

Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo všetkých strán, že čo som mu to naložila... :-D Komu sa s tým chce piplať, nech sa páči ďalej...

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpálime dve panvice. Do oboch dáme dusiť na troche oleja cibuľu nakrájanú na drobno.
  2. Do jednej z panvíc ešte pridáme malé kocečky slaniny a keď sa spraží, šupneme tam pásiky z morčacích pŕs.
  3. Keď sa mäso zatiahne, posolíme, poriadne popaprikujeme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka.
  4. V druhej panvici medzitým k cibuli hodíme pár guličiek kardamónu a keď prasknú, pridáme pokrájaný karfiol a mrkvu a neskôr aj listy karfiolu. Posolíme, podlejeme vodou, udusíme.
  5. Obe panvice aj naďalej svorne capneme na balkón ochládnuť. A nachystáme si dve misy.
  6. V oboch misách spravíme z vajíčok, vody a múky trochu hustejšie cestíčko. Do jednej pridáme udusenú zeleninu, kurkumu a petržlenovú vňať.
  7. Dodatočne som si ešte zmyslela tam nastrúhať zo dva surové zemiaky.
  8. V druhej mise do cestíčka šupneme mäso a pridáme zelerovú vňať.
  9. A vyprážame. Opäť na tých istých dvoch panviciach. Zeleninové na zeleninovej,
  10. ...mäsové na mäsovej. Mäsové robíme menšie. Z kyslej smotany, popučeného cesnaku a ostrého kečupu si urobíme notoricky známy dip (už som ho tu použila tisíckrát a doteraz som mu chudákovi nevymyslela meno, tak ho týmto krstím na DipDip :-D)
  11. Na tanier dáme zeleninový rezeň, naň kôpku DipDipu a navrch ešte perkeltový rezník. K tomu kopec čerstvej zeleniny. A buď obzeráme, alebo jeme. Dobrú chuť. :-)