Placka k Placke - Obzerance (fotorecept)
Autor receptu: jody
Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral
tanier zo všetkých strán, že čo som mu to naložila... :-D
Komu sa s tým chce piplať, nech sa páči ďalej...
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozpálime dve panvice. Do oboch dáme dusiť na troche oleja cibuľu nakrájanú na drobno.
- Do jednej z panvíc ešte pridáme malé kocečky slaniny a keď sa spraží, šupneme tam pásiky z morčacích pŕs.
- Keď sa mäso zatiahne, posolíme, poriadne popaprikujeme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka.
- V druhej panvici medzitým k cibuli hodíme pár guličiek kardamónu a keď prasknú, pridáme pokrájaný karfiol a mrkvu a neskôr aj listy karfiolu. Posolíme, podlejeme vodou, udusíme.
- Obe panvice aj naďalej svorne capneme na balkón ochládnuť. A nachystáme si dve misy.
- V oboch misách spravíme z vajíčok, vody a múky trochu hustejšie cestíčko. Do jednej pridáme udusenú zeleninu, kurkumu a petržlenovú vňať.
- Dodatočne som si ešte zmyslela tam nastrúhať zo dva surové zemiaky.
- V druhej mise do cestíčka šupneme mäso a pridáme zelerovú vňať.
- A vyprážame. Opäť na tých istých dvoch panviciach. Zeleninové na zeleninovej,
- ...mäsové na mäsovej. Mäsové robíme menšie.
Z kyslej smotany, popučeného cesnaku a ostrého kečupu si urobíme notoricky známy dip (už som ho tu použila tisíckrát a doteraz som mu chudákovi nevymyslela meno, tak ho týmto krstím na DipDip :-D)
- Na tanier dáme zeleninový rezeň, naň kôpku DipDipu a navrch ešte perkeltový rezník. K tomu kopec čerstvej zeleniny. A buď obzeráme, alebo jeme. Dobrú chuť. :-)