Hovädzí guláš
Pivný hovädzí guláš s karlovarskou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120-180 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci rozpálime masť a na miernom ohni dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a sprudka opečieme
zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- Posypeme mletou paprikou a chvíľu restujeme. Potom pridáme pretlak, premiešame, zalejeme pivom a vodou tak, aby bolo mäso ponorené.
- Potom prisypeme rascu, majorán, osolíme, okoreníme, priklopíme pokrievkou a pomaly dusíme domäkka asi 2–3 hodiny. Ak je to potrebné, omáčku zahustíme rozdrobeným chlebom. Guláš môžeme podávať s knedľou a ozdobiť čerstvo nakrájanou cibuľou.
- Karlovarské knedle: Oddelíme žĺtky a bielky. Nakrájame pečivo, zalejeme ho vyšľahanými žĺtkami a mliekom. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Primiešame hrubú múku a necháme
pár minút postáť.
- Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do hmoty s pečivom. Z cesta tvarujeme gule, ktoré varíme v osolenej vode asi 15 minút. Pred podávaním nakrájame na plátky.
|