Pirohy plnené dubákovým ragú (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, šalotku, cesnak, tymian a urestujeme, pridáme hríby, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na 2 – 3 mm a formičkou vykrojíme pirohy.

  3. Pirohy plníme hríbovým ragú. Hotové pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch a po 2 minútach sú uvarené.

  4. Bryndzovú omáčku zohrejeme a v nej pirohy ešte prehodíme. Dozdobíme bryndzovou penou, opečenou cibuľou a mladými bylinkami.Bryndzová omáčka pozostáva z bryndze, zo smotany a soli. Všetko spolu povaríme a vymixujeme do hladkej konzistencie. Z bryndze, vody, zo soli a sójového lecitínu pomocou ponorného mixéra vyšľaháme penu.