Pirohy plnené dubákovým ragú (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, šalotku, cesnak, tymian a urestujeme, pridáme hríby, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na 2 – 3 mm a formičkou vykrojíme pirohy.
- Pirohy plníme hríbovým ragú. Hotové pirohy varíme vo vriacej, osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch a po 2 minútach sú uvarené.
- Bryndzovú omáčku zohrejeme a v nej pirohy ešte prehodíme. Dozdobíme bryndzovou penou, opečenou cibuľou a mladými bylinkami.Bryndzová omáčka pozostáva z bryndze, zo smotany a soli. Všetko spolu povaríme a vymixujeme do hladkej konzistencie. Z bryndze, vody, zo soli a sójového lecitínu pomocou ponorného mixéra vyšľaháme penu.
|