Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou

vybusna - bez fotkyvybusna, 25. apríla 2015
Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou
Foto: vybusna

Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Zobraziť celý popisViem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Ja som objavila zdroj a tak mam tu kvaku viacmenej pravidelne a pouzivam ju v mojej kuchyni uz takmer castejsie, ako zemiaky. Je to zatial len par receptov, ale ak mate zaujem, tak niektore najdete tu http://chalupnikovi.com/recepty/?s=kvaka

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g zmes
1 ks
1 ks červená
1 zväzok
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ks na oblohu




Postup

  1. 1

    Maso vymiesame dokonale s vajcom, nasekanou cibulou a petrzlenovou vnatou. Ochutime solou, paprikou a ak chcete mozete dat aj lyzicku horcice, ja som nedavala. Vytapkame male ploche fasirky a zlahka ich obalime v struhanke….pokial nechcete, tak ich nemusite obalovat, ja ich nabuduce nebudem. Ta struhanka mi tam prisla uplne zbytocna.

  2. 2

    Cibulu ocistime a nakrajame ju na kolieska. Pekac vytrieme maslom a vysypeme struhankou. Pozdlz celeho pekaca do radu kladieme kolieska cibule a nastojato fasirky. Snazime sa aby boli tesne vedla seba. Tento postup som zvolila preto, aby som usetrila miesto na pekaci a mala ho dostatok na prilohu. Zemiaky a kvaku ocistime a nakrajame na hranolky a zemiaky na plocho, aby mali co najvacsiu reznu plochu. Poukladame ich vedla seba na pekac. Posolime, posypeme vlockami a rascou. Vysypany pekac struhankou je dolezity, pretoze pecenim sa zemiaky specu s tou struhankou a budu krasne chrumkave. Nakoniec vsetko este zvrchu pokropime olejom.

    Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou - obrázok 2
  3. 3

    Dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pravdupovediac, ako som ten pekac vlozila do rury, tak som v ten moment nan zabudla a spomenula som si tak po 65 minutach. Je mozne zeby stacilo aj menej, ale vsetko bolo v poriacku aj po tom case co som ho piekla.

    Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou - obrázok 3
  4. 4

    Tym, ze som zabudla na to pecenie, tak som neustriehla vypek a ten sa uplne vypiekol. Urobila som preto k masu jogurtovy dressing (jogur+cesnak+bylinky+sol+korenie+limetova stava).

Diskusia k receptu

renulienka
@vybu šna, ja som kupila v Kauf....e, mali aj minulý aj tento týžden kvaku ;-), len trošku cena vyššia, myslím cca 0,80 euro z kus, bohužial. Inak je to výborna zelenina, jeme ju surovu, do salatov a chcem skusit aj pridavat do jedál. Pekný recept ;-)
tiginko
som rada, že nielen na svoj blog, ale aj sem dávaš svoje perfektné recepty, aspoň môžem uložiť. Nerada pátram po veľa úložiskách, čo mám variť. Pozdravujem a zdravím :-)
havino
tanier spieva zjedz ma, kvaku som jak živ nejedla a to nemám 20, strúhankové zemiaky super, zajtra aj ja pečiem, ale obaľujem ich v nej a zaujalo ma, že fašírky na stojato
renulienka
Som sa zabudla opýtat, že 3 eurá asi za kilo, či za kus? Tu ju predávaju na kusy, nie na váhu.
zinnajdha
kedysi dávno som bola na skromnej dovolenke na Dunajci, bývali sme vo válkovom domčeku, ktorý práve rekonštruovali v Lisnici. Cestou k Dunajcu sme chodili okolozáhrad a obrobených polí a vkaždej záhrade, na každom poli bolo množstvo kvaky a podobnej zeleniny, na ktorú sme v honbe za niečím výnimočným chceli zabudnúť. Odvtedy ku pestujem, je celkom nenáročná. Tento recept sa mi veľmi páči, ukladám.
vybusna
@renul na kila....a tato co som kupila vcera na trhu vazi 1.2 kila, ale ta je naozaj velka.....bezne kupujem take co maju vahu okolo 800g. Kupovala som aj bio kvaku, tu mi nosili priamo domov...a ta bola mensia a stala 4.2 eura. U tej bolo fakt vidiet, ze ked som si ju objednala, tak gazda isiel dolu do pivnice aby ju vybral. A vydrzala omnoho menej u mna v spajzi, ako tieto z trhu.
vybusna
@zinnajdha mamicka na zahrada vzdy vzdy pestovala kvaku, jednak nou krmili zajace a jednak sme bez ne, j sladku fazulu s krupami a klobasou, ani nenavarili . Ocko prestal chovat kraliky a sadenie kvaky uplne obmedzili len na par hlav, aby mali do tej fazule. Teraz je rodinnym agronomom svagrina a tak som ich naucila na tu kvaku, ze u nas zaziva kvaka renesanciu, jednak je fakt nenarocna...az tak nenarocna, ze nam minuly dazdivy rok vyhnila .
frezia
Vyborny recept, jedlo krasne naservirovane, coskoro vyskusam. 5*
venusa
Veľmi zaujímavé aj pekné k oku. Tá zabudnutá kvaka sa najčastejšie dávala do fazuľovej polievky o.i. sa jedla aj surová a niektorá aj trochu zaštipkala. Tiež si ju pripomeniem a zasadím.
vybusna
@venusa surovu pouzivam vodnicu, ta sa mi zda na varenie ako nevhodna a kvaka prave na varenie. Idem ochutnat tu kvaku ako chuti surova :-)
afataga
vyzera to uzasne v pekaci aj na tanieri, kvaku som asi nikdy nevidela, pozerala som teraz ako to vlastne vyzera, da sa jej chut k niecomu prirovnat?
1x martau
vybusna
@afi no..je to repa, pocas holocausty sa nou krmili vazni v koncentrakoch. Chut je taka zemita , trosicku trosicku sladkasta...ked sa je samotna (nejako tepelne upravena). Kvaka ma ale taku vlastnost, ze prijme do seba aj chut okolitej potraviny. Ked sme boli v skotsku, tak mi uzasne chutila kvakova kasa, ako priloha.....
 chalupnikovi.com/recepty/?p=4510...
evkalibka
Aj ja si kvaku pestujem sama, len už nie je taká žltá ako kedysi. Tohto roku mi doniesla semiačka dcéra z Nemecka, uvidíme. Recept jednoduchý ale fajn
jozka2
kvaku v tomto obdobi robim pomerne casto,ochutenu maslom s cibulkou a vymiesanu na kasuako priloha.Teraz je ju dostat v obchodoch,pocas roka nie,alebo velmi zriedka.Ma mnoho neocenitelnych latok pre nase zdrvie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia