Pečená perlička
Perlička s citrusovou omáčkou a so šalviou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25-30 minút na 200 °C |
Postup- Zo šťavy z dvoch grepov a pomarančov, z nastrúhanej kôry z 1 grepu a pomaranča, z borovičky, bieleho vína a korenín pripravíme marinádu. Umytú a osušenú perličku naporciujeme. Kusy mäsa
preložíme do väčšej misy, zalejeme marinádou a uložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
- Na plech poukladáme umyté zemiaky, väčšie
prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme čiernym korením a rozmarínom, pridáme namarinované kusy perličky,
ktoré osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme
pri teplote 200 °C 25–30 minút.
- Kým sa mäso pečie, marinádu prelejeme do hrnca, privedieme k varu, osolíme, okoreníme a varíme, kým sa nezredukuje. Omáčku precedíme, zašľaháme do nej maslo,
dochutíme soľou a korením. Na tanier poukladáme zemiaky,
pečenú perličku, olivy, prelejeme omáčkou, ozdobíme zvyšným grepom, pomarančom a lístkami šalvie.
|