Farebné kocky s perličkami
Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 5. júla 2017
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 5. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. 5 žĺtkov vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- 2
Na plech s papierom na pečenie preložíme cesto a pečieme pri 170 °C 15 minút. Z upečeného cesta stiahneme papier a cesto rozdelíme na dva pláty. Jeden plát potrieme džemom a prikryjeme druhým plátom.
- 3
Potom pláty opäť prekrojíme na polovicu, potrieme džemom a položíme na seba, čiže budeme mať štyri poschodia. Na druhý deň krájame na drobné zákusky ľubovoľného tvaru. Zdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad čokoládovou alebo punčovou polevou a drobným cukrárskym zdobením.
Tiež kocky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Napríklad s takými šiškami?
A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "normálny"?