Džemové kocky
Džemové kocky

Farebné kocky s perličkami

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 5. júla 2017
Farebné kocky s perličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
200 g
1 bal
200 g
1 bal
100 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. 5 žĺtkov vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec vareškou zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Na plech s papierom na pečenie preložíme cesto a pečieme pri 170 °C 15 minút. Z upečeného cesta stiahneme papier a cesto rozdelíme na dva pláty. Jeden plát potrieme džemom a prikryjeme druhým plátom.

  3. 3

    Potom pláty opäť prekrojíme na polovicu, potrieme džemom a položíme na seba, čiže budeme mať štyri poschodia. Na druhý deň krájame na drobné zákusky ľubovoľného tvaru. Zdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad čokoládovou alebo punčovou polevou a drobným cukrárskym zdobením.

Diskusia k receptu

mirop
Clovek by si myslel ze sefkuchar sa vytasi s niecim poriadnym a normalnym
kristina47
Mner sa náhodou páčia a určite ich zaradím do pečenia.Na leto ako stvorené bez plnky,nič sa nepokazí.Sú to ako malé miňonky.Ukladám.
zizazi
jednoduché a pri tom nápadité...vyskúšam, dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia