Dusené hovädzie mäso

Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou.* Samozrejme, perkelt je vhodný ako spoločník ku bársakej prílohe, alebo iba tak na „sucho“ s domácim chlebíkom či pečivom. Ak ho rozložíte na rozrezanú žemľu, pokropíte majonézou, alebo tatárskou omáčkou, priložíte krúžok červenej cibule, koliesko paradajky a list ľadového šalátu, bude to sendvič jedna báseň!

4-6
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vstupný pohľad na bešamelový dvojkový základ (olej, maslo, hladká múka) pre doladenie prívarku z mladej zelenej fazuľky.
  2. Na oleji som spenil pokrájanú cibuľu, pridal kúsky hovädzieho mäsa a nechal ho „zatiahnuť“ do biela,
  3. vložil pokrájanú čerstvú červenú i zelenú hrubostennú papriku a stonky zeleru pokrájaného na „C-čka“.
  4. Po premiešaní 5-7 minút podusil a posypal soľou a koreninami (čerstvo mleté čierne korenie, gulášové korenie, mletá sladká paprika, krém Harissa pikantný),
  5. premiešal a vložil pokrájané paradajky a pretlačené strúčiky cesnaku.
  6. Teraz, po zmiešaní, som základ asi 30 minút podusil, vložil pokrájané párky a opäť 30 minút podusil.
  7. Potom zalial horúcou vodou a pridal pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“ a
  8. dovaril, než bolo mäso mäkké.
  9. Medzitým som dovaril aj prívarok zo zelenej fazuľky, nadstavený bešamelovou omáčkou.
  10. Obidve hotové „diela“ som skompletizoval a podával ako chutný obed.