Plnená bábovka
Plnená bábovka

Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. marca 2024. Komerčný recept.

Toto je vynikajúca a nielen víkendová bábovka, ktorá je plná čokolády aj skvelej tvarohovej plnky. Vyzerá skvelo a je aj príjemne šťavnatá, ako stvorená Zobraziť celý popisToto je vynikajúca a nielen víkendová bábovka, ktorá je plná čokolády aj skvelej tvarohovej plnky. Vyzerá skvelo a je aj príjemne šťavnatá, ako stvorená k mlieku, čaju či kávičke.

10-12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
150 g
200 g
1 bal.
4 ks
300 g
80 g
1 bal.
4 PL
100 g
Na vymastenie formy:
Na vysypanie formy:
Cheesecake plnka:
2 ks
130 g
1 ČL
500 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme maslo, rozmiešame a prelejeme do misy. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme dokrémova. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku zmiešame s BB pudingom a práškom do pečiva. Zmes po častiach zapracujeme do čokoládovej hmoty spolu s mliekom.

  2. 2

    Dve tretiny cesta dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy (priemer 24 cm). Cesto po bokoch trochu vytiahneme a natrieme aj vyššie aby vznikla jamka na plnku.

  3. 3

    Na plnku vymiešame vajcia s cukrom a mletou vanilkou, vyšľaháme, pridáme pudingový prášok a tiež tvaroh. Plnku navrstvíme do formy na čokoládové cesto do vytvorenej jamky. Do zvyšnej tretiny cesta zašľaháme smotanu a toto cesto nanesieme navrch do bábovkovej formy.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 60 minút. Či je bábovka už prepečená, skontrolujeme špajdľou. Potom bábovku krátko necháme chladnúť, vyklopíme a necháme celkom vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu