Recept mam uz par rokov od znameho, ktory mi ho zohnal od kolegyne z Madarska. Cez sviatky som ho vyhrabala a zozala obrovsky uspech, Zobraziť celý popisRecept mam uz par rokov od znameho, ktory mi ho zohnal od kolegyne z Madarska. Cez sviatky som ho vyhrabala a zozala obrovsky uspech, nasi sa do tejto dobroty zamilovali.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 60 g |
|
| 1 kocka |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 dl |
|
|
|
|
| Kakaová plnka: | |
| 80 g |
|
| 2 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 3-4 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1-2 KL |
|
Postup
-
1
Z droždia, soli, vody a časti cukru zarobíme kvások a necháme nakysnúť. Potom ho spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime do hladkého cesta a necháme nakysnúť aj to.
- 2
Medzitým si zarobíme plnku podľa chuti.
- 3
Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme plnkou. Potom ho zvinieme a tak vložíme do bábovkovej formy (silikónovú stačí vypláchnuť vodou, klasickú vymastiť maslom a vysypať hladkou múkou). Pečieme na 190°C do zlatohneda, cca 15-30 min. (záleží od rúry aj tvaru formy)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/kysnuta-babovka-fotorecept/2159...