Plnené cestoviny

Peľmene s údeným pstruhom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a korením, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľku a natrhaného údeného pstruha, opäť premixujeme.
  2. Z múky, vajec a vody vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska. Do ich stredu dáme pripravenú náplň, preložíme a pritlačíme, aby sa dobre uzavreli.
  3. Peľmene uvaríme vo vývare alebo vo vode. Následne opečieme na masle, oflambujeme vodkou a zmiešame s omáčkou zo smotany, z horčice a nasekaného kôpru. Odporúčam podávať s lososovým kaviárom