Pečienočky „creme brulée“ s granátovým želé

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 13. februára 2013 16:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečienočky „creme brulée“ s granátovým želéFoto: Luboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
35 min
na 180 °C

Suroviny

Creme brulée:
250 g pečene z kŕmených husí
170 g
40 ml
1 ks na 100 ml hmoty
Želé:
1 ks
40 g
12 g
Jablkové pyré:
1 ks
1 ks
 podľa potreby
3 ks
Ovocný chlebík:
120 g
20 g
3 g
30 ml
1 ks
45 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Foie gras necháme povariť v smotane, pridáme brandy, soľ, korenie a cukor (zmes má byť sladšia) a rozmixujeme. Necháme chvíľu chladnúť a pridáme žĺtky. Plníme do silikónových foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame.

  2. 2

    Želé: granátové jablko prekrojíme, vyberieme bobuľky, rozmixujeme a precedíme. Pridáme cukor, zohrejeme a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, vyberieme ju, pridáme k zmesi, dobre rozmiešame a plníme do ľubovoľných foriem a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Jablkové pyré: jablko očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame a dáme variť s koreninami. Uvaríme, vyberieme koreniny, rozmixujeme a prisladíme.

  4. 4

    Ovocný chlebík: Maslo necháme zmäknúť, nasekáme ľubovoľné sušené ovocie a so všetkými surovinami vymiešame. Pripravené cesto dáme do múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 °C do zlata.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist