Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 28. januára 2019
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
120-150 minút
na 140 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
250 g
150 g
200 g mladý
600 g
200 g
100 g
50 g domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom mäso opečieme na masti, vložíme do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu a po vrch mäsa zalejeme masťou, prikryjeme a pečieme v rúre pri 140 °C asi 2 až 2,5 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadávať – masť zlejeme a mäso odložíme do tepla.

  2. 2

    Očistené zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s rascou, po uvarení scedíme a necháme trocha vychladnúť. Potom zemiaky roztlačíme, pridáme k nim lyžicu masti a polohrubú múku, dochutíme soľou a korením. Vymiešame a zo zmesi vytvarujeme placky asi 1 cm hrubé a opečieme ich z oboch strán na masti spolu s čerstvým tymianom. Keď sú placky opečené, pomocou varechy ich potrháme na menšie kúsky a dopečieme.

  3. 3

    Špenát umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Nakrájanú šalotku spolu s cesnakom speníme na masle, pridáme osušený špenát, osolíme, okoreníme a krátko urestujeme. Dochutíme muškátovým orieškom.

  4. 4

    Slaninu pokrájame na tenké rezančeky a bez masti dáme na nižšiu teplotu škvariť. Do polovyškvarenej slaninky pridáme brusnice a med. Dochutíme soľou, korením a vetvičkami tymianu. Krátko povaríme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
recept som videla na TVPaprika, môže to chutiť celkom dobre, len na potrhané mäso mám svoj názor..
1x grejsy
To je hrôza sa na to pozrieť na ten obrázok !! To neviete inak nafotiť ???
1x afataga