Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou fotorecept
Foto: bambulkaaa
Toto jedlo máme u nás velmi radi a tak sa chcem s Vami podelit s týmto mnamky jedlom táááák sme si moc pochutnali :)
Suroviny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik väčší |
|
čerstvé bylinky: | |
|
|
|
|
|
|
dusená kapusta: | |
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
knedľa: | |
700 g |
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks celé |
|
1 dcl |
|
kvások: | |
1 kocka |
|
1 PL |
|
2,5 dcl |
|
Postup
-
1
Ako prve som si dala piect maso. Oplachnute maso si potriem olejom a troska posolim. Do pekaca si nalejem olej a vlozim si tam maso. Pripravim si zmes na potretie vrchu masa: do misticky si nalejem olej pretlacim si tam cesnak a pridam koreniny-mlete korenie, mletu rascu, vegetu, mletu cervenu papriku.
-
2
Polovicou si natrieme vrch masa druhou polovicou si dotrieme maso v priebehu pecenia, na vrch si poukladame cerstve bylinky a maso si podlejeme vodou pekac zakryjeme a dame piect. Po hodine dotrieme zmesou ak treba podlejeme vodou aby nam neprihorelo maso a pecieme ja som ho piekla este hodinu cize spolu 2 hidiny.
-
3
Pripravime si kapustu: Cervenu kapustu si ocistime a nastruhame alebo narezeme na mensie rezance.
-
4
Ocistime si a nakrajame na kocky cibulu a dame ju smazit na olej do vacsej rajnici.
-
5
Ked sa nam cibulam osmazi podlejeme ju vodou pridame kereniny, bujon a pokrajanu kapustu zalejeme este vodou zakryjeme a dusime do makka. Potom este dokorenime, dosolime pridame cukor a na zaver ocot nechame este 5-10 minut podusit aby sa nam spojili chute a odstavime z ohna.
-
6
Urobime si knedlu: Do vacsej misky si odvazime muku ktoru zmiesame so solou a praskom do peciva. Do taniera si dame vajcia ktore si rozslahame. Z vlazneho mlieka, cukru a drozdia si urobime kvasok.
-
7
Kvasok vlejeme do stredu muky pridame vajcia a olej.
-
8
Vsetko si spolu dokladne zmiesime. Ja si to robim tak ze si to spolu zmiesam vyberiem si to na dosku tam si to riadne premiesim a vratim si to naspat do misky vrch si posypem mukou zakryjem utierkou a necham kysnut.
-
9
Asi tak po hodinke ked nam cesto nakysne prelozime ho na dosku.
-
10
No a mozeme zacat tvarovat knedle ja si cesto rozdelim na 5 mensich. Vrch si potrieme olejom a dame parit 20 minut cez tuto dobu v ziadnom pripade neodkryvat lebo si tym pokazite knedle to pre zaciatocnikov co nemaju este skusenosti s parenou knedlou :)
-
11
Po 20 minutach knedle vyberieme a mame hotovo. Prajem Vam dobru chut :)
-
12
No a tu este aspon fotka k nedelnemu obedu u nas tradicne nesmie chybat slepacia polievka :)
ak používaš čerstvé bylinky môžeš ich napríklad nasekať a mäso v týchto obaliť, prípadne ich môžeš zviazať spolu s mäsom, to viazanie ti zabezpečí okrem toho že mäso sa pečením nevysuší aj to že bude mať kompaktnejší tvar a bude sa dať úhľadne krájať na tenučké plátky ktoré potom pekne ukážu pri podávaní
určite si mladý človek........... tak sa s tým trocha pohraj nech to vyzerá aj na tanieri lákavo a sviežo
čo sa mňa týka, mne sa recept páči, dobre spracovaný postup, pekné fotky, s jedlom ako celkom si sa vyhrala a dala si si záležať, preto chválim a hodnotím na 5*.
"Dám si vajcia do misky a ich rozšľahám"!!!!!!!!