Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Toto jedlo máme u nás velmi radi a tak sa chcem s Vami podelit s týmto mnamky jedlom táááák sme si moc pochutnali :)

Postup

  1. Ako prve som si dala piect maso. Oplachnute maso si potriem olejom a troska posolim. Do pekaca si nalejem olej a vlozim si tam maso. Pripravim si zmes na potretie vrchu masa: do misticky si nalejem olej pretlacim si tam cesnak a pridam koreniny-mlete korenie, mletu rascu, vegetu, mletu cervenu papriku.
  2. Polovicou si natrieme vrch masa druhou polovicou si dotrieme maso v priebehu pecenia, na vrch si poukladame cerstve bylinky a maso si podlejeme vodou pekac zakryjeme a dame piect. Po hodine dotrieme zmesou ak treba podlejeme vodou aby nam neprihorelo maso a pecieme ja som ho piekla este hodinu cize spolu 2 hidiny.
  3. Pripravime si kapustu: Cervenu kapustu si ocistime a nastruhame alebo narezeme na mensie rezance.
  4. Ocistime si a nakrajame na kocky cibulu a dame ju smazit na olej do vacsej rajnici.
  5. Ked sa nam cibulam osmazi podlejeme ju vodou pridame kereniny, bujon a pokrajanu kapustu zalejeme este vodou zakryjeme a dusime do makka. Potom este dokorenime, dosolime pridame cukor a na zaver ocot nechame este 5-10 minut podusit aby sa nam spojili chute a odstavime z ohna.
  6. Urobime si knedlu: Do vacsej misky si odvazime muku ktoru zmiesame so solou a praskom do peciva. Do taniera si dame vajcia ktore si rozslahame. Z vlazneho mlieka, cukru a drozdia si urobime kvasok.
  7. Kvasok vlejeme do stredu muky pridame vajcia a olej.
  8. Vsetko si spolu dokladne zmiesime. Ja si to robim tak ze si to spolu zmiesam vyberiem si to na dosku tam si to riadne premiesim a vratim si to naspat do misky vrch si posypem mukou zakryjem utierkou a necham kysnut.
  9. Asi tak po hodinke ked nam cesto nakysne prelozime ho na dosku.
  10. No a mozeme zacat tvarovat knedle ja si cesto rozdelim na 5 mensich. Vrch si potrieme olejom a dame parit 20 minut cez tuto dobu v ziadnom pripade neodkryvat lebo si tym pokazite knedle to pre zaciatocnikov co nemaju este skusenosti s parenou knedlou :)
  11. Po 20 minutach knedle vyberieme a mame hotovo. Prajem Vam dobru chut :)
  12. No a tu este aspon fotka k nedelnemu obedu u nas tradicne nesmie chybat slepacia polievka :)