Pečené bravčové mäso

Pečené bravčové chvostíky

Autor receptu: kvakac

Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - pečené chvostíky. Celkom vyzerali chutne. Tak som spojil recepty dva do jedného. Dúfam, že sa za to nebudú na mňa hnevať. Musel som to sem pridať, je to totiž taká dobrota ako nebíčko. Tak sa urobili, až sa pri jedení normálne na prsty lepili. Ako tepla hustá huspenina. Dosť bolo básne, poďme na to.

3
porcie
315 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Chvostíky umyjeme a dáme do pomalého hrnca. Pridáme všetko, čo je v rozpise na varenie. Zalejeme vodou zarovno mäsa, osolíme a zapneme na LOW na 5 hodín, to je 95 °C. Kto nemá pomalý hrniec, tak varí pomaly, sem tam bublina. Po uvarení chvostíky vytiahneme a necháme vychladnúť. Z vrchu vývaru si odložíme asi 150 ml. Ostatný vývar keď prelejete cez sitko a necháte ochladnúť, tak bude z neho huspenina.
  2. Vychladené chvostíky cele natrieme zmesou, ktorú sme namiešali z napísaných surovín na potretie. Uložíme do hrnca a pečieme v rúre 50 minút pri 200 °C a občas polievame výpekom. Takto to vyzerá hotové, až oči som išiel vyočiť, krása.
  3. Dáte na tanier, k tomu chlieb a hruška z kompótu a bahno.
  4. Tak takto sme oslávili posledný deň starej dovolenky. Tak príjemný obed aj vám.