Plnené bataty

Pečené bataty plnené fazuľou

Autor receptu: redakcia

Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke.* Vznikla tak výživná a chutná kombinácia.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté bataty rozložíme na plech, pokvapkáme 1 PL oleja a osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme 40 minút domäkka.
  2. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame ich nadrobno a restujeme na zvyšnom oleji, kým zosklovatejú. Potom pridáme lúpané krájané paradajky a prepláchnutú sterilizovanú fazuľu. Osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia.
  3. Pečené bataty rozkrojíme a naplníme fazuľovou zmesou. Pridáme kyslú smotanu, špenát s petržlenovou vňaťou a kolieska papričky.