Plnené bataty
Pečené bataty plnené fazuľou
Autor receptu: redakcia
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke.* Vznikla tak výživná a chutná kombinácia.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Umyté bataty rozložíme na plech, pokvapkáme 1 PL oleja a osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme 40 minút domäkka.
- Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame ich nadrobno a restujeme na zvyšnom oleji, kým zosklovatejú. Potom pridáme lúpané krájané paradajky a prepláchnutú sterilizovanú fazuľu. Osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia.
- Pečené bataty rozkrojíme a naplníme fazuľovou zmesou. Pridáme kyslú smotanu, špenát s petržlenovou vňaťou a kolieska papričky.