Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút
Foto: mirian4
Január milujem pre kreativitu v diétnych a rýchlych jedlách :-)
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 šálky (deň vopred uvarená) |
|
1 ks (nakrájaná na polmesiačiky) |
|
1 PL |
|
1 malá vanička |
|
1 ks (nakrájaná na rezance) |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 dcl |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Na oleji orestujem na polmesiačiky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridám nakrájané šampiňóny, na tenké rezance nastrúhanú mrkvu, posolím, dám trošku práškového chilli, podlejem 1 dcl vody a zakryté dusím cca 5 min.
- 2
Potom pokvapkám sójovou omáčkou + 1 KL cukru + 1 PL octu a ešte 3 minúty podusím.
- 3
Pridám uvarenú ryžu deň vopred a odkryté spolu popražím cca 2-3 minúty
- 4
OBED za 10 minút hotový :-)
Tiež šampiňónmi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... aj tak sa to dá pochopiť :-)