Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
120 g
2 ks, menšie
1 PL
1 PL
2 dl
1 dl
 silný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo všetkých strán.

  2. 2

    Polenta: zmiešame mlieko so 4 dl vody, osolíme a necháme zavariť. Do vriacej vody vmiešame polentu a za stáleho miešania na miernom plameni varíme tak dlho, až máme homogénnu kašu. Hotovú polentu dáme do pekáča a necháme vychladnúť. Vykrojíme z nej jednotlivé porcie, ktoré grilujeme z oboch strán.

  3. 3

    Gaštany: z cukru pripravíme karamel, do ktorého dáme gaštany a pridáme kurací vývar. Pomaly povaríme asi 20 minút.

  4. 4

    Cibuľový džem: cibuľu nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme nasekané mandle, slivky a všetko zalejeme vínom. Pomaly dusíme, až sa odparí všetka tekutina. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

tinca
tak to je surovina pre reštaurácie, kde by som ja zohnala prepeličku
alexdidi
Mne sa tento recept veľmi páči. Prepeličku nezoženiem, ale nahradila by som hornými kuracími stehnami a to ostatné už rovnako. Cibuľový džem, polenta i gaštany vyzerajú byť úžasné...toto bude náš najbližší nedeľný obed...už sa teším....tie gaštany samozrejme najprv uvarím a ošúpem....
angua
super, vyskusam. prepelicka sa da zohnat v metre alebo aj bille mavaju. uz je v chladnicke a caka na pripravu:)