Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo všetkých strán.
  2. Polenta: zmiešame mlieko so 4 dl vody, osolíme a necháme zavariť. Do vriacej vody vmiešame polentu a za stáleho miešania na miernom plameni varíme tak dlho, až máme homogénnu kašu. Hotovú polentu dáme do pekáča a necháme vychladnúť. Vykrojíme z nej jednotlivé porcie, ktoré grilujeme z oboch strán.
  3. Gaštany: z cukru pripravíme karamel, do ktorého dáme gaštany a pridáme kurací vývar. Pomaly povaríme asi 20 minút.
  4. Cibuľový džem: cibuľu nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme nasekané mandle, slivky a všetko zalejeme vínom. Pomaly dusíme, až sa odparí všetka tekutina. Ochutíme soľou a čiernym korením.