Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle
zo všetkých strán.
- Polenta: zmiešame mlieko so 4 dl vody, osolíme a necháme zavariť. Do vriacej vody vmiešame polentu a za stáleho miešania na miernom plameni varíme tak dlho, až máme homogénnu kašu. Hotovú polentu dáme do pekáča a necháme vychladnúť. Vykrojíme z nej jednotlivé porcie, ktoré grilujeme z oboch strán.
- Gaštany: z cukru pripravíme karamel, do ktorého dáme gaštany a pridáme kurací vývar. Pomaly povaríme asi 20 minút.
- Cibuľový džem: cibuľu nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme nasekané mandle, slivky a všetko zalejeme vínom. Pomaly dusíme, až sa odparí všetka tekutina. Ochutíme soľou a čiernym korením.
|