Pečená mrkva

Pečená mrkva s cícerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvy očistíme a poprekrajujeme ich pozdĺžne na polovice. Väčšie na štvrtiny. Ošúpanú šalotku nakrájame na prúžky. Hlávku cesnaku len prekrojíme na polovicu.
  2. Hlboký plech potrieme olejom. Rozložíme doň očistené mrkvy, pridáme šalotku a polovice cesnaku rezom nadol. Všetko osolíme a okoreníme. Navrch dáme na plátky nakrájané maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Sterilizovaný cícer zlejeme a na sitku prepláchneme vodou. Premiešame ho so sójovou omáčkou a nasypeme na predpečenú mrkvu. Pridáme nahrubo nasekané tekvicové semienka a všetko pečieme ďalších 20 minút, kým bude mrkva mäkká.
  4. Z pomaranča vytlačíme šťavu a spolu s medom ju vmiešame do horúcej upečenej mrkvy. Podľa chuti ešte dosolíme. Môžeme podávať samostatne alebo aj so zemiakovou kašou a s bielym jogurtom.