Pečená mrkva
Pečená mrkva s cícerom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvy očistíme a poprekrajujeme ich pozdĺžne na polovice. Väčšie na štvrtiny. Ošúpanú
šalotku nakrájame na prúžky. Hlávku cesnaku len prekrojíme na polovicu.
- Hlboký plech potrieme olejom. Rozložíme doň očistené mrkvy, pridáme šalotku a polovice cesnaku rezom nadol. Všetko osolíme a okoreníme. Navrch dáme na plátky nakrájané maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
- Sterilizovaný cícer zlejeme a na sitku prepláchneme vodou. Premiešame ho so sójovou omáčkou a nasypeme na predpečenú mrkvu. Pridáme nahrubo nasekané tekvicové semienka a všetko pečieme ďalších 20 minút, kým bude mrkva mäkká.
- Z pomaranča vytlačíme šťavu a spolu s medom ju vmiešame do horúcej upečenej mrkvy. Podľa chuti ešte dosolíme. Môžeme podávať samostatne alebo aj so zemiakovou kašou a s bielym jogurtom.
|