Sendvič

Pastrami sendvič

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Marináda: Koreniny mierne opražíme, aby sa uvoľnila aróma, a rozdrvíme v kuchynskom mažiari. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a soľ (v pomere 1:1), vínny ocot, bylinky a rozdrvené koreniny. Necháme zovrieť a odstavíme. Postavíme do nádoby s ľadom, nech sa marináda rýchlejšie schladí.
  2. Do vychladenej marinády vložíme očistenú hovädziu hruď a zaťažíme, aby bola celá ponorená. Takto nachystanú dáme do chladu a marinujeme 7 dní.
  3. Po siedmich dňoch vytiahneme mäso z marinády, dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, potrieme dijonskou horčicou a posypeme zmesou korenín – tou, ktorú sme dávali do marinády.
  4. Ak máme možnosť, mäso údime na čerešňovom dreve cca 2 hodiny pri nižšej teplote (ak nie, tak pokračujeme bez údenia). Potom dôkladne zabalíme do alobalu a dopekáme pri nízkej teplote ďalšie dve hodinky (záleží na hrúbke mäsa a prerastenosti mäsa tukom). Mäso stále kontrolujeme, aby sme ho nevysušili. Takto prichystané je pripravené na servírovanie do sendviča.
  5. Najskôr opečieme krajce kváskového chleba na masle do zlatista. Potrieme ich dijonskou horčicou, uložíme naň natenko nakrájané mäso, čalamádu a kyslú uhorku. Podávame s malým šalátikom a s francúzskym dresingom.