Sendvič
Pastrami sendvič
Autor receptu: redakcia
Postup- Marináda: Koreniny mierne opražíme, aby sa uvoľnila
aróma, a rozdrvíme v kuchynskom mažiari. Do hrnca
nalejeme vodu, pridáme cukor a soľ (v pomere 1:1),
vínny ocot, bylinky a rozdrvené koreniny. Necháme
zovrieť a odstavíme. Postavíme do nádoby s ľadom,
nech sa marináda rýchlejšie schladí.
- Do vychladenej marinády vložíme očistenú hovädziu
hruď a zaťažíme, aby bola celá ponorená. Takto
nachystanú dáme do chladu a marinujeme
7 dní.
- Po siedmich dňoch vytiahneme mäso z marinády, dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, potrieme dijonskou horčicou a posypeme zmesou korenín – tou, ktorú sme dávali do marinády.
- Ak máme možnosť, mäso údime na čerešňovom
dreve cca 2 hodiny pri nižšej teplote (ak nie,
tak pokračujeme bez údenia). Potom
dôkladne zabalíme do alobalu a dopekáme pri
nízkej teplote ďalšie dve hodinky (záleží na
hrúbke mäsa a prerastenosti mäsa tukom).
Mäso stále kontrolujeme, aby sme ho nevysušili. Takto
prichystané je pripravené na servírovanie do sendviča.
- Najskôr opečieme krajce kváskového chleba na
masle do zlatista. Potrieme ich dijonskou horčicou, uložíme naň natenko nakrájané mäso, čalamádu a kyslú
uhorku. Podávame s malým šalátikom a s francúzskym
dresingom.
|