Zapekaná šošovica

Pastiersky koláč so šošovicou

Autor receptu: skatulka

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej jeho vegetariánsku verziu.

2-3
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú alebo na drobné kocky pokrájanú mrkvu a orestujeme.
  2. Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky z konzervy. Dochutíme korením a bylinkami. Chvíľu spolu prevaríme.
  3. Pripravenú zmes preložíme do zapekacej misky. Na vrch uložíme pripravenú zemiakovú kašu.
  4. Pečieme na 180 °C asi 20 minút.