Zapekaná šošovica
Pastiersky koláč so šošovicou
Autor receptu: skatulka
Originál recept možno poznáte pod názvom
Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a
pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja
mám však radšej jeho
vegetariánsku verziu.
2-3 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú alebo na drobné kocky pokrájanú mrkvu a orestujeme.
- Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky z konzervy. Dochutíme korením a bylinkami. Chvíľu spolu prevaríme.
- Pripravenú zmes preložíme do zapekacej misky. Na vrch uložíme pripravenú zemiakovú kašu.
- Pečieme na 180 °C asi 20 minút.