Pašticada s haluškami
Autor receptu: redakcia
Postup- Suroviny na špikovanie nakrájame
na rezance a rovnomerne
napicháme do mäsa.
- Mäso vložíme do nádoby,
zalejeme ho vínom a vínnym
octom a necháme cez
noc odležať.
- Na druhý deň
dáme mäso do pekáča, zalejeme
ho olivovým olejom
a trochou vína, pridáme celú
očistenú cibuľu, celú očistenú
mrkvu a dáme do rúry
vyhriatej na 220o C.
- Pečieme
45 minút, potom mäso vyberieme,
nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a naukladáme
ich do kastróla.
- Mäso prelejeme
rozmixovanou cibuľou
a mrkvou, ktorú sme piekli
s mäsom, pridáme rozmarín,
bobkový list, cesnak nakrájaný
na plátky, sušené slivky
a celé korenie, trochu osolíme
a pridáme vegetu. Zalejeme
dezertným vínom a zvyškom
vína a octu, v ktorom bolo
mäso naložené.
- Varíme na
miernom ohni, kým mäso
nezmäkne a nakoniec ho
necháme chvíľu odstáť. Podávame
s haluškami.
- Príprava
halušiek: zemiaky uvaríme
v šupke, olúpeme ich a prepasírujeme.
Premiešame ich
s maslom, parmezánom a vajcami,
osolíme, ešte raz zamiešame
a pridáme múku
- Z cesta
vyšúľame asi 2 cm hrubé valčeky
a nakrájame ich na
halušky. Tie varíme vo vriacej
vode, až kým nevyplávajú na
povrch a scedíme ich
|