Pašticada s haluškami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.
  2. Mäso vložíme do nádoby, zalejeme ho vínom a vínnym octom a necháme cez noc odležať.
  3. Na druhý deň dáme mäso do pekáča, zalejeme ho olivovým olejom a trochou vína, pridáme celú očistenú cibuľu, celú očistenú mrkvu a dáme do rúry vyhriatej na 220o C.
  4. Pečieme 45 minút, potom mäso vyberieme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a naukladáme ich do kastróla.
  5. Mäso prelejeme rozmixovanou cibuľou a mrkvou, ktorú sme piekli s mäsom, pridáme rozmarín, bobkový list, cesnak nakrájaný na plátky, sušené slivky a celé korenie, trochu osolíme a pridáme vegetu. Zalejeme dezertným vínom a zvyškom vína a octu, v ktorom bolo mäso naložené.
  6. Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a nakoniec ho necháme chvíľu odstáť. Podávame s haluškami.
  7. Príprava halušiek: zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a prepasírujeme. Premiešame ich s maslom, parmezánom a vajcami, osolíme, ešte raz zamiešame a pridáme múku
  8. Z cesta vyšúľame asi 2 cm hrubé valčeky a nakrájame ich na halušky. Tie varíme vo vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch a scedíme ich