Kurací šalát
Kurací šalát

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom fotorecept

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 4. januára 2019
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 ml
2 ČL
300 g
500 g
1 strúčik
300 g krémový
100 g
2 KL
1 KL
200 g
40 g
300 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Šalát radicchio nakrájame na rezance, pridáme nakrájané cherry paradajky. Majonézu dochutíme cesnakom, cukrom, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, soľou a čiernym korením. Zjemníme krémovým jogurtom. Šalát premiešame s majonézou a vychladnutým kuracím mäsom.

  2. 2

    Parmezánové košíčky pripravíme tak, že z nastrúhaného parmezánu na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kruhy. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ihneď po upečení plech vyberieme a z parmezánových placiek pomocou skleneného pohára formujeme košíčky, ktoré necháme vychladnúť.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovým šalátom plníme parmezánové košíčky, ktoré ozdobíme polníčkom, cherry paradajkou a orestovanými píniovými orieškami.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Prečo sa píše, že kruh, aj na plechu je len jeden, keď ide o viac košíčkov, hádam sa nepečie každý kruh zvlášť? Tak aj na plechu by ich malo byť viac než jeden.......

Pridaj komentár k receptu: