Parmezánové košíčky s kuracím šalátom fotorecept

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 4. januára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Šalát radicchio nakrájame na rezance, pridáme nakrájané cherry paradajky. Majonézu dochutíme cesnakom, cukrom, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, soľou a čiernym korením. Zjemníme krémovým jogurtom. Šalát premiešame s majonézou a vychladnutým kuracím mäsom.

  2. 2

    Parmezánové košíčky pripravíme tak, že z nastrúhaného parmezánu na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kruhy. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ihneď po upečení plech vyberieme a z parmezánových placiek pomocou skleneného pohára formujeme košíčky, ktoré necháme vychladnúť.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovým šalátom plníme parmezánové košíčky, ktoré ozdobíme polníčkom, cherry paradajkou a orestovanými píniovými orieškami.

    Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist