Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková krémová polievka videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 25. júna 2017

Doma ju robíme pravidelne, je rýchla a jednoduchá :)

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava
Paradajková krémová polievka (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

2 PL
1 ks
2 balenia
3 strúčiky
400 ml
 (s bylinkami)




Postup

  1. 1

    Olúpeme a nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Pripravíme si cesnak, ktorý si olúpeme.

  2. 2

    Do hrnca dáme na 2PL- 2,5 PL lyžice olivového oleja, pridáme cibuľu, osolíme a orestujeme do zlatista. Pridáme paradajkovú drť, popučíme cesnak a zamiešamie.

  3. 3

    Ak to máme hotové, pridáme 4 dcl minerálnej vody a zamiešamie. Pridáme nové korenie, bobkový list, morskú soľ a olivy s bylinkami a necháme povariť. Podávame s postrúhaným tvrdým syrom.

Diskusia k receptu

mitzy
Niliarka, skús najbližšie pridať aj čerstvé paradajky a ku koncu bazalku ;) nastrúhaj i parmezán, skúšaj, čaruj, pridávaj recepty.
jack
Pekný a chutný receptík:-)Nech ťa neodradia tie hlúpe komentáre,máme tu takých zopár mudrlantov,ktorý pojedli všetku múdrosť sveta.5*
tiginko
prečo práve minerálna voda? Má tam nejakú funkciu? Ak sa to náhodou spomína vo videu tak sorry, mne sa ho nechcelo púšťať
niliarik
Dik za komentare pozitivne ci negativne, som zaciatocnik a cielom je to, aby som sa zdokonalovala a komentar ako to mam vylepsit ma len dalej posuva :) dakujem za rady a typy pokusim sa to este vylepsit ..
uka424
Varenie ti určite pôjde, keď budeš trpezlivá a recepty, a obzvlášť videorecepty, pridávaj až potom.
Aby sme nemuseli byť svedkami toho, ako ťažko sa čistí cibuľa a odpratávajú šupky z nej. Je to zabitý čas sledovať takéto práce v kuchyni, vrátane dlhého restovania cibule. Čo sa týka surovín určite súhlasím s @Mitzy.
izabella929
@niliarik ,šetrila by som predovšetkým na oleji.. 2 PL oleja je do polievky mnoho...ak máš rada olivový olej, stačí pokvapkať na záver vrch polievky..už dávno nerobím túto skvelú polievočku podľa starých receptov..tvoja polievka bola iste chutná a inšpirovala ťa k pridaniu receptu..prajem ti veľa dobrých receptov a nech sa ti darí..)
anett91
zaujímavý recept :) zaujímalo by ma tiež prečo tam ide minerálka? a inak len takú radu, cesnak aj cibuľa sa mne osobne ľahšie čistia, keď odrežem obidva konce a potom dávam doke šupy. A cesnak nepretláčam, ale strúham na jemno na strúhadle. Nemám tak žiadne zbytky. :) A nakoniec by som syr asi nastrúhala na jemno. Ale inak na začiatočníka super, chválim :) Každý sme nejako začínali.. a podkatorí mudrlanti by si na to mali pospomínať..