Pečený bravčový bôčik
Paprikový bôčik s chrumkavou kôrkou a cesnakovým dipom
Autor receptu: ellie17
Tento bôčik som si rýchlo obľúbila.* Ten cesnakový dip k tomu urobí dokonalý balans a celkovo pôsobí jedlo sviežejšie než
klasický mastný bôčik.
|
6 porcií |
10 minút príprava |
105 minút na 160/220 °C |
Postup
- Bôčik osušíme a narežeme kožu do mriežky (pozor, neprehnať až do mäsa).
- V miske zmiešame mleté papriky, rascu, soľ, korenie, med a olivový olej. Dobre premiešame.
- Zmes vtierame do mäsa zo všetkých strán (aj do rezov v koži).
- Bôčik dáme do pekáča kožou navrch a podlejeme trochou vody.
- Pečieme pri 160 °C približne 90 minút.
- Potom teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte 15 minút, aby koža pekne vypraskala a bola chrumkavá.
- Medzitým si pripravíme dip: prelisovaný cesnak zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou a lístkami tymianu.
- Bôčik podávame nakrájaný na plátky s cesnakovým dipom.