Pečený bravčový bôčik

Paprikový bôčik s chrumkavou kôrkou a cesnakovým dipom

Autor receptu: ellie17

Tento bôčik som si rýchlo obľúbila.* Ten cesnakový dip k tomu urobí dokonalý balans a celkovo pôsobí jedlo sviežejšie než klasický mastný bôčik.

6
porcií
10 minút
príprava
105 minút
na 160/220 °C

Postup

  1. Bôčik osušíme a narežeme kožu do mriežky (pozor, neprehnať až do mäsa).
  2. V miske zmiešame mleté papriky, rascu, soľ, korenie, med a olivový olej. Dobre premiešame.
  3. Zmes vtierame do mäsa zo všetkých strán (aj do rezov v koži).
  4. Bôčik dáme do pekáča kožou navrch a podlejeme trochou vody.
  5. Pečieme pri 160 °C približne 90 minút.
  6. Potom teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte 15 minút, aby koža pekne vypraskala a bola chrumkavá.
  7. Medzitým si pripravíme dip: prelisovaný cesnak zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou a lístkami tymianu.
  8. Bôčik podávame nakrájaný na plátky s cesnakovým dipom.