Orechový zákusok

Orechové rezy s amarettom

Autor receptu: valina

Skvelé rezy na Valentína - so srdiečkami.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame olej, vodu a potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech 30x40 cm. Pečieme 30 minút pri 200 °C.
  2. Orechová plnka: Orechy rozmiešame s cukrom a amarettom. Vychladnuté upečené cesto potrieme lekvárom a navrstvíme orechovú plnku. Necháme trochu postáť, kým si nepripravíme pudingovú plnku.
  3. Pudingová plnka: Z mlieka, žĺtkov, Zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame s Herou. Pudingovú plnku natrieme na orechovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť.
  4. Poleva: Za stáleho miešania rozpustíme čokoládu so smotanou a polevu na dvakrát natrieme na vrch zákuska. Necháme stuhnúť.
  5. Zákusok ozdobíme srdiečkami vykrojenými z marcipánu, do ktorých napicháme jedlé ozdoby.