Orechový zákusok
Orechové rezy s amarettom
Autor receptu: valina
Skvelé rezy na Valentína - so srdiečkami.
44 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame olej, vodu a potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech 30x40 cm. Pečieme 30 minút pri 200 °C.
- Orechová plnka: Orechy rozmiešame s cukrom a amarettom. Vychladnuté upečené cesto potrieme lekvárom a navrstvíme orechovú plnku. Necháme trochu postáť, kým si nepripravíme pudingovú plnku.
- Pudingová plnka: Z mlieka, žĺtkov, Zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame s Herou. Pudingovú plnku natrieme na orechovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť.
- Poleva: Za stáleho miešania rozpustíme čokoládu so smotanou a polevu na dvakrát natrieme na vrch zákuska. Necháme stuhnúť.
- Zákusok ozdobíme srdiečkami vykrojenými z marcipánu, do ktorých napicháme jedlé ozdoby.