Bravčová krkovička

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
  2. Každý kus som trošku naklepala.
  3. Osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
  4. Masť som rozohriala a každý plátok mäsa som sprudka opiekla z oboch strán. Opečené kusy mäsa som vyložila do misy.
  5. Na výpeku som opiekla nakrájanú cibuľu a cesnak.
  6. Pridala som horčicu a podliala vývarom. Všetko som nechala zovrieť.
  7. Mäso som vložila naspať, osolila, korenila a nechala som spolu dusiť, kým sa celkom tekutina neodparila. Potom som už iba voľne nechala mäso opekať na tuku.
  8. Višňová omáčka: V rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom a pridala som múku. Keď sa troška opiekla, priliala som vývar.
  9. Pridala som višňový lekvár a spolu na miernom plameni povarila. Do omáčky som pridala štipku soli a klinčeky. Hotovú omáčku som dochutila citrónovou šťavou a višňovým likérom.
  10. Hotový obed som podávala s ryžou. Prajem vám dobrú chuť.