Bravčová krkovička
Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.
3 porcie |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
- Každý kus som trošku naklepala.
- Osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
- Masť som rozohriala a každý plátok mäsa som sprudka opiekla z oboch strán. Opečené kusy mäsa som vyložila do misy.
- Na výpeku som opiekla nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridala som horčicu a podliala vývarom. Všetko som nechala zovrieť.
- Mäso som vložila naspať, osolila, korenila a nechala som spolu dusiť, kým sa celkom tekutina neodparila. Potom som už iba voľne nechala mäso opekať na tuku.
- Višňová omáčka: V rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom a pridala som múku. Keď sa troška opiekla, priliala som vývar.
- Pridala som višňový lekvár a spolu na miernom plameni povarila. Do omáčky som pridala štipku soli a klinčeky. Hotovú omáčku som dochutila citrónovou šťavou a višňovým likérom.
- Hotový obed som podávala s ryžou.
Prajem vám dobrú chuť.