Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta fotorecept

kitchenguru - fotkakitchenguru, 6. apríla 2024
Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: kitchenguru
12-16 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (chladené)
2-3 ks veľké
cca 1,5 - 2 PL
3 bal.
podľa chuti
podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Chladené lístkové cesto (kúpené už rozvaľkané) položíme na plech na pečenie (na papieri na pečenie). Do stredu rozložíme náplň, ktorú sme si pripravili z postrúhaných jabĺk, strúhanky, hrozienok, citrónovej šťavy, škorice a vanilínového cukru.

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto zrolujeme tak, aby sme mali všetku náplň v strede a prvú časť (polovicu) cesta preložíme cez vrstvu náplne.

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne preložíme aj druhú časť cesta cez zrolovanú prvú časť cesta (viď. krok č. 2).

  4. 4

    Zrolovanú štrúdľu otočíme na druhú stranu a konce zahneme a popritláčame k sebe.

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na cca 12-16 minút. Priebežne kontrolujeme, aby sa nespálil vrch.

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame.

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak je štrúdľa málo sladká, posypeme práškovým cukrom. (Jablkovú zmes treba pred pečením ochutnať, či je dosť sladká, záleží od sladkosti použitých jabĺk, je dobré pridať aj citrónovú šťavu, aby štrúdľa nebola príliš suchá).

    Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu